logo

TOP GASTRO & HOTEL

13. mezinárodní veletrh gastronomie a zařízení pro hotely a restaurace

21. - 24. 2. 2019


 
 

Drobečková navigace:

Top Gastro & Hotel Archiv aktualit WINESEKT - originální česká novinka


 

Aktualita

WINESEKT - originální česká novinka

25. 01. 2018
 
 

Originální česká novinka v oblasti péče o sektová vína. Speciální zátka (špunt) + vhodný zdroj pro sycení umožňuje nabízet rozlévaný sekt.  Jednoduché použití garantuje uchování sektu v načaté láhvi v perfektní kvalitě po řadu dní.

  

WINESEKT V 5 BODECH  TO JE :

-          ÚSPORA

-          ZACHOVÁNÍ KVALITY

-          JEDNODUCHOST

-          SPOJEHLIVOST

-          ZAJÍMAVÝ DESIGN

  

Návod: 

1. UZAVŘENÍ LÁHVE - načatou láhev uzavřeme speciálním špuntem a zajistíme zaklapnutím pružiny okolo hrdla láhve

Doporučuje se mírné navlhčení špuntu k šetrnějšímu zasunutí do hrdla láhve.

Vlastní špunt je vyroben z materiálů schválených pro styk s potravinou , které jsou rovněž inertní ve smyslu, že nemají žádné aroma a nijak neovlivňují  kvalitu vlastního vína (chuťově, pachově apod.)

   

2. SYCENÍ – k sycení se používá plyn  HN1013, který je určený a schválený pro tyto  účely .

Vlastní sycení provádíme přes  ventilek, který je zabudovaný ve špuntu a to buďto :

příručního zásobníčku (2a), který možno objednat, nebo z výrobníku sodovky pomocí  hadičky s adapterem na špunt (2b) (rovněž možno objednat)

Sycení probíhá s povoleným ventilkem. Teprve po ukončení  sycení  tento ventilek zajistíme v poloze jeho utažením.

Doba  sycení je maximálně  2 vteřiny.  Cílem „přifouknutí „ plynu do láhve není vytvoření  extrémního tlaku, ale pouze takového, aby prostředí nad hladinou sektu zamezovalo unikání perlivosti  z vlastního sektu. 

   

SKLADOVÁNÍ - takto ošetřené víno možno odložit ke sladování. Doporučuje se skladování ve stojaté poloze. Doba  skladování se pohybuje v řádu hodin, dnů popř. několika týdnů. Víno lze po tuto dobu průběžně „dofukovat“.

  

3. OTEVŘENÍ LÁHVE -  otevírání láhve před servírováním :

povolením a následným stisknutím zabudovaného ventilku (andělský pšouk)  nejprve eliminovat přetlak v láhvi, vyklopit pojistnou pružinu o 180° a pak láhev  pohodlně otevřít .

  

4. SERVÍROVÁNÍ – servírováním se celý cyklus uzavírá a opakují se kroky uvedené výše.

Vlastní špunt nemá žádné nároky na údržbu nebo speciální manipulaci. Nutno pouze dodržovat základní pravidla čistoty a hygieny, což se u  styku s potravinovými produkty považuje za samozřejmost.

   

!!! Upozornění :  špunt  NELZE čistit v myčce !!!


 

   

Další Aktuality

 

 
   

Aktuality:

 
CZ EN
 
 
/common/images/events/23/1534950121TG_banner_1920x1024px.jpg0 0
79